Bijzondere optocht voor Showband Corio.

Zondag 1 september liep Showband Corio mee in een bijzondere optocht in het dorpje Leuze en Hainaut in Wallonië vlakbij de Franse grens.

De rondgang door het dorp begon om 14u00 en eindigde om 18u00 met een “Grand Finale” nabij een grote feesttent.

Het was ook in dit deel van de wereld bijzonder warm, en de inwoners van Leuze en Hainaut hadden  hier rekening mee gehouden.  Iedere 200 meter was door inwoners van het dorp (volledig door hunzelf opgezet en gesponsord)  een drinkplaats opgezet waar de verhitte kopjes van de verenigingsleden telkens werden voorzien van koel vers water.  Door alle deelnemende verenigingen werd hier dankbaar gebruik van gemaakt. Voor deze inwoners was een kort showtje of muziekje een fijn dankjewel, daardoor ontstond wel nog al wat oponthoud, maar dat mocht de pret voor de bikkels van Showband Corio niet drukken.

Dit werd door het publiek tijdens de  “grand finale” zeer gewaardeerd en onder luid applaus nam Showband Corio afscheid en werd de bustocht huiswaarts aangevangen.

Volgend weekend, om precies te zijn op Zaterdag 7 september staan zelfs 2 optredens op de agenda. In de middag neemt Showband Corio deel aan de taptoe te st. Niklaas in Belgie om daarna meteen door te reizen naar Maubeuge in Frankrijk waar ook wordt deelgenomen aan de  taptoe die in de avond gehouden wordt.

Spread the love